Transfernieuws

'Zinchenko hard onderweg naar Londen, Oekraïner gaat weer met Arteta werken'

'Zinchenko hard onderweg naar Londen, Oekraïner gaat weer met Arteta werken'

19-07-2022 10:53

Arsenal staat op het punt de volgende versterking op te halen bij Manchester City. Oleksandr Zinchenko is op persoonlijk vlak al rond en beide clubs lijken de gesprekken ook positief te hebben afgerond. 

Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde Fabrizio Romano. Zinchenko kan niet op een gegarandeerde basisplek rekenen bij de voetbalmachine van Pep Guardiola en wil graag weer met Mikel Arteta werken. De manager van Arsenal was vóór zijn klus bij The Gunners namelijk de rechterhand van Guardiola bij City. In Nederland is Zinchenko vooral bekend vanwege zijn huurperiode bij PSV: de Oekraïner speelde tussen 2016 en 2017 in Eindhoven. 

Zinchenko moet ongeveer 35 miljoen euro kosten en Arsenal is bereid dat bedrag op tafel te leggen. Arsenal nam eerder deze transferperiode al Gabriel Jesus over van The Citizens voor ruim vijftig miljoen euro. Zinchenko moet de vijfde versterking worden in Londen: Jesus, Fábio Vieira, Matt Turner en Marquinhos kwamen tot dusver al naar Arsenal toe. Daar stond tegenover dat Mattéo Guendouzi, Konstantinos Mavropanos en Alexandre Lacazette de club verlieten. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!