Nieuws

Martens legt de zere vinger op de plek: 'Anders zou ik wel linksback zijn'

Martens legt de zere vinger op de plek: 'Anders zou ik wel linksback zijn'

19-07-2022 08:29 Laatste update: 08:43

Lieke Martens heeft een prima seizoenen achter de rug bij FC Barcelona en heeft daarmee een transfer te pakken gekregen naar Paris Saint-Germain, maar bij de Oranje Leeuwinnen is ze nog niet echt zichzelf. De aanvalster is de laatste die dit zal ontkennen, maar weet wel de vinger op de zere plek te leggen.

De voormalig beste speelster van Europa maakte tegen Portugal en Zwitserland niet de negentig minuten vol, ze werd twee keer naar de kant gehaald door bondscoach Mark Parsons. "Ik ben heel kritisch op mezelf en er moet meer gebracht worden. Er wordt heel kritisch naar mij gekeken en dat is ook goed, daar heb ik zelf voor gezorgd", zegt ze in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik denk wel dat als het team het beter doet, je ook een betere Lieke Martens ziet."

Martens speelt bij de Oranje Leeuwinnen net iets anders dan bij Barça. "Dit is geen FC Barcelona. Hier staan we lager op het veld, moet ik harder werken, ook verdedigend. Ik word gevraagd mijn back niet te laten lopen en daar gaat veel energie naartoe." De linksbuiten schroomt dit werk niet, maar dat gaat wel deels ten koste van haar aanvallende energie. "Maar het is duidelijk dat ik liever in het laatste gedeelte van het veld aan de bal wil komen in plaats van rond de middenlijn. Daarom ben ik aanvaller geworden, toch? Anders zou ik wel linksback zijn."

In het gunstigste geval heeft Martens nog drie wedstrijden om zich te herpakken. Eerst wacht Frankrijk in de kwartfinale van het EK vrouwen 2022.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!