Nieuws

'Die isolatieperiode was heel shit, mijn neus begon te bloeden van het testen'

'Die isolatieperiode was heel shit, mijn neus begon te bloeden van het testen'

19-07-2022 06:56

De Oranje Leeuwinnen boekte afgelopen zondag een meer dan belangrijke zege op Zwitserland, waarmee een plek in de kwartfinale op het EK vrouwen 2022 werd afgedwongen. Dat deed het weer met Jackie Groenen in de ploeg. De middenveldster maakte haar rentree na een positieve coronabesmetting, iets wat haar niet in de koude kleren is gaan zitten.

Groenen moest de tweede groepswedstrijd tegen Portugal aan zich voorbij laten gaan, aangezien ze toen nog in isolatie moest door de positieve coronatest. Dat was moeilijk voor haar, en haar maatje Vivanne Miedema die op dit moment in hetzelfde schuitje verkeerd. ‘Zoiets doet heel veel pijn’, klinkt het tegenover De Telegraaf.

Het was nog maar de vraag of Groenen überhaupt wilde testen, aangezien ze niet echt heel erg veel last had van de klachten. ‘Of ik wilde testen? Moeilijke vraag. Uiteindelijk wilde ik vooral doen wat het beste was voor het team. Het was belangrijk om niemand aan te steken.’

Het enige waar Groenen last van had was een snotneus, dat was het wel. Het kwam dan ook als een grote verrassing dat de test die na het openingsduel werd afgenomen positief was. ‘Ik was sowieso heel verrast dat ik positief testte. Ik had het niet zien aankomen’, een klap voor Groenen, die daarna in isolatie moest. ‘Die isolatieperiode was gewoon echt heel shit. Mijn neus begon op een gegeven moment zelfs te bloeden van al het testen.’

Iets wat Groenen zeer tevreden zal stellen is de plaatsing voor de kwartfinale van het toernooi. De Oranje Leeuwinnen hopen tegen Frankrijk een plekje voor de halve finale te kunnen bemachtigen. Het duel is aanstaande zaterdag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!