Nieuws

Ziyech complimenteert Schreuder en Bosz: 'Op persoonlijk vlak gegroeid'

Ziyech complimenteert Schreuder en Bosz: 'Op persoonlijk vlak gegroeid'

09-11-2021 09:18

Met niemand werkte Hakim Ziyech gedurende zijn loopbaan prettiger samen dan met Alfred Schreuder en Peter Bosz. Eerstgenoemde was zijn trainer bij FC Twente, terwijl hij in zijn Ajax-tijd met beiden te maken kreeg.

De Chelsea-creatieveling noemt het duo 'zijn belangrijkste trainers'. Onder Schreuder kon Ziyech rekenen op veel vrijheid, bij Bosz stond eerlijkheid voorop. "Alfred Schreuder staat bij mij op één. En Peter Bosz", erkent de Marokkaan in het programma Tiki Taka Touzani. "Onder hem heb ik een transformatie gemaakt in een complete speler, maar ook op persoonlijk vlak ben ik enorm gegroeid."

In augustus 2016 verkaste Ziyech van FC Twente naar Ajax. Voor hij zijn handtekening onder een contract zette, sprak hij met Bosz. "We hadden een heel lang eerste gesprek in de Arena. Naast alles stelde hij me één vraag: wat verwacht je van mij? Die vraag pakte mij heel erg. Ik zei: het enige wat ik wil is dat je eerlijk bent. Vanaf dat moment klikte het gewoon. Ik kan goed opschieten met mensen die eerlijk met mij zijn geweest."

De middenvelder haalt ook louter positieve herinneringen naar boven uit zijn tijd in Enschede. "De klik was gewoon perfect tussen mij en Alfred. Bij sommige mensen heb je een bepaald gevoel dat het beste in jou naar boven haalt. Je hoeft er niet eens veel woorden aan te besteden, het is puur een gevoel of klik, de vrijheid die je hebt. De vrijheid die hij me gaf heb ik goed gebruikt, ik heb er het uiterste uitgehaald."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!