Nieuws

Dost wees Emmen af: 'De stap van kampioen van België naar promovendus is te groot'

Dost wees Emmen af: 'De stap van kampioen van België naar promovendus is te groot'

18-07-2022 20:48 Laatste update: 21:18

Bas Dost verkoos deze zomer een transfer naar FC Utrecht boven een terugkeer bij FC Emmen. De spits vond een overstap naar de promovendus een te grote stap terug.

Emmen had graag met Dost in de gelederen zijn rentree in de Eredivisie gemaakt. De boomlange spits bedankte echter vriendelijk voor het aanbod. "Of dat moeilijk was? Nee. Dat komt omdat ik de stap van Club Brugge, als kampioen van België, naar een club die net gepromoveerd is, te groot vond", vertelt hij aan De Telegraaf. "Uit respect ben ik dat gesprek aangegaan en dat was een hartstikke goed gesprek. Ik koester de waardering enorm. Maar die club staat niet waar FC Utrecht nu staat. Los van alle nostalgie en hoe leuk het zou zijn, dat snap ik heel goed. Ik denk dat ze het bij Emmen wel begrijpen."

Dost heeft zin in zijn avontuur bij Utrecht, waar hij een eenjarig contract heeft getekend. "Ik heb bewust een jaar getekend om even te zien hoe het is. Misschien heeft de club na vier maanden wel iets van: wat moeten we met die eikel, weg ermee. Het is dus een win-winsituatie, waarvan ik hoop dat er iets fantastisch uitkomt. Ik wil mijn steentje bijdragen en doelpunten maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie