Nieuws

Rode kaart Buitink tegen Feyenoord beoordeeld: twee wedstrijden schorsing

Rode kaart Buitink tegen Feyenoord beoordeeld: twee wedstrijden schorsing

04-10-2021 20:21 Laatste update: 20:23

Thomas Buitink moet de komende twee wedstrijden van Vitesse vanaf de tribune bekijken. De spits is voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk, geschorst na zijn rode kaart tegen Feyenoord.

In een krankzinnige slotfase, waarin arbiter Serder Gözübüyük tien minuten extra tijd toevoegde, kreeg Buitink in minuut 102 rood voor een gestrekt been waarmee hij bijna het hoofd van opponent Orkun Kökcü raakte. Even daarvoor ontving Matúš Bero al zijn tweede gele kaart, waardoor Vitesse het met 2-1 gewonnen duel met negen man eindigde.

Vitesse heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager geaccepteerd. Buitink mist zodoende de derby tegen NEC (uit) en het thuisduel tegen Go Ahead Eagles. Op 30 oktober kan hij tegen sc Heerenveen zijn rentree maken. Onder Thomas Letsch moet Buitink het dit seizoen tot dusver doen met invalbeurten. Vorig seizoen werd hij vanaf de winterstop verhuurd aan PEC Zwolle. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!