Nieuws

Pittige loting: PSV wordt in voorronde Champions League aan Monaco gekoppeld

Pittige loting: PSV wordt in voorronde Champions League aan Monaco gekoppeld

18-07-2022 12:16 Laatste update: 13:28
1

PSV speelt in de derde voorronde van de Champions League tegen AS Monaco. De Ligue 1-club kwam als tegenstander uit de koker bij de loting Zwitserse Nyon. 

Op 2 of 3 augustus wordt de eerste wedstrijd gespeeld in het Philips Stadion. Dinsdag 9 augustus vindt de return in het Franse prinsendom plaats. De winnaar van FC Midtjylland-AEK Larnaca, Union Sint-Gilloise en Sturm Graz waren de andere mogelijke tegenstanders. Daardoor lijkt PSV op papier de sterkst mogelijke ploeg te treffen. 

De laatste deelname van de Eindhovenaren aan de Champions League was alweer in het seizoen 2018/19. PSV moet na de derde voorronde nog één ronde overleven om door te dringen tot de groepsfase van het miljardenbal. AS Monaco geldt als oude bekende van de Brabanders. Afgelopen seizoen werd er in het kader van de Europa Leage in eigen huis gelijk gespeeld en op bezoek in Frankrijk verloren. 

Bij de club uit Zuid-Frankrijk zijn twee Nederlanders actief: Myron Boadu en Anthony Musaba. Als PSV wordt uitgeschakeld door Monaco, stroomt het automatisch in in de groepsfase van de Europa League. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!