Transfernieuws

Okoye na dit seizoen naar Watford, 'grootste transferklapper uit historie Sparta'

Okoye na dit seizoen naar Watford, 'grootste transferklapper uit historie Sparta'

08-11-2021 19:37 Laatste update: 19:39

Maduka Okoye maakt na dit seizoen de overstap naar Watford. De Nigeriaanse sluitpost groeide bij Sparta Rotterdam in razendsnel tempo uit tot en betrouwbare optie onder de lat en vertrekt naar verluidt voor zeven miljoen euro.

Dat maakt Sparta via de clubkanalen bekend. Okoye stond nog tot medio 2025 onder contract bij de Kasteelclub. "We hebben Okoye transfervrij overgenomen van Fortuna Düsseldorf in de zomer van 2020 en zijn ontwikkeling was stormachtig", zo vertelt technisch directeur Henk van Stee over de deal. "Al snel bleek dat hij de onbetwiste nummer 1 van Sparta ging worden en ook van het Nigeriaanse nationale team. Afgelopen zomer hebben we zijn contract opengebroken tot 2025, maar beide partijen wisten dat een voortijdig vertrek zeer reëel zou zijn."

De transfer raakte de afgelopen weken in een stroomversnelling, zo geeft Van Stee aan. "Sparta wil Maduka het liefst alleen laten gaan naar een topcompetitie. Als clubs uit de Premier League interesse tonen wordt het heel lastig voor zowel de club, speler als zaakwaarnemer om een transfer uit te stellen. Dan is het voor ons zaak om de best mogelijke voorwaarden eruit te halen voor Sparta en dat is in onze ogen gelukt."

Sparta doet zelf geen uitspraken over de transfersom, maar die ligt naar verluidt rond de zeven miljoen euro. "Het enige dat ik er over kan vertellen is dat het voor Sparta een niet te weigeren bedrag is voor een uitgaande transfer. Belangrijk is in ieder geval dat Maduka het seizoen op huurbasis afmaakt bij Sparta", aldus Van Stee.

De keeper zelf is erg tevreden met de uitkomst van de onderhandelingen tussen Sparta en Watford. "Uiteraard ben ik enorm trots dat ik in de Premier League mag gaan spelen, maar ook dat ik nog tot het eind van het seizoen op Het Kasteel kan spelen voor onze fans. Natuurlijk wilde ik dit heel graag, maar ik wil het ook goed afsluiten met Sparta en daarom is dit de beste keuze."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!