Nieuws

Drie spelers haken af bij Oranje, Cillessen, Bergwijn en Rensch vervangers

Drie spelers haken af bij Oranje, Cillessen, Bergwijn en Rensch vervangers

08-11-2021 19:26 Laatste update: 19:28

Louis van Gaal kan de aankomende interlandperiode geen beroep doen op Jurriën Timber, Steven Berghuis en Joël Drommel. De Ajax-spelers zijn niet fit genoeg, de PSV-doelman is ziek. 

Dat meldt de KNVB maandagavond. Jasper Cillessen, Devyne Rensch en Steven Bergwijn zijn opgeroepen als vervangers. Het is de rentree van Cillessen in de Oranje-selectie, nadat voormalig bondscoach Frank de Boer hem niet selecteerde voor het EK van afgelopen zomer.

Voor Nederland staan er twee belangrijke wedstrijden om WK-kwalificatie op het programma. Op zaterdag 13 november wordt er in Podgorica om 20.45 uur afgetrapt tegen Montenegro. Dinsdag 16 november wordt de kraker tegen Noorwegen afgewerkt in een uitverkochte Kuip. Die wedstrijd begint ook om 20.45 uur.

Op dit moment staat Nederland eerste in Groep G, maar de laatste wedstrijd tegen Noorwegen lijkt te gaan beslissen wie er eerste gaat worden. Met acht gespeelde wedstrijden staat Oranje op negentien punten, concurrent Noorwegen volgt met zeventien punten uit acht wedstrijden. Noorwegen speelt voor de clash met Nederland nog tegen Letland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!