Nieuws

Van der Gragt: 'Het is fantastisch dat we zulke speelsters op de bank hebben'

Van der Gragt: 'Het is fantastisch dat we zulke speelsters op de bank hebben'

17-07-2022 20:46

Stefanie van der Gragt is ontzettend blij dat de Oranje Leeuwinnen de kwartfinale hebben bereikt op het EK Vrouwen in Engeland. De Nederlandse verdediger is vooral te spreken over de prestatie van de invalsters.

Nederland won dankzij een enerverende slotfase met 1-4 van Zwitserland. "Het was nog billenknijpen in de tweede helft. We scoren snel na rust, maar geven het ook snel weer weg", zegt de 91-voudig international voor de camera van de NOS. "Ik scoorde uit weer een prachtige corner van Sherida Spitse. We weten dat we daar gevaarlijk mee kunnen zijn. Dan is het de kunst om de bal goed te raken."

Invalsters Romée Leuchter (2) en Victoria Pelova vonden ook het net. "We wisten dat toen we de 3-1 maakten dat Zweden met 4-0 voor stond. Ik ging toen de spits in om nog meer goals te maken in de extra tijd, maar helaas zat de eerste plek er niet meer in. Op naar zaterdag, dan moeten we knallen tegen Frankrijk. De invalsters brachten veel energie, zij gaven ons iets extra's. Het is gewoon fantastisch dat we zulke speelsters op de bank hebben", aldus Van der Gragt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!