Nieuws

'Barça-dagen van Luuk de Jong lijken geteld: Catalanen willen van Nederlander af'

'Barça-dagen van Luuk de Jong lijken geteld: Catalanen willen van Nederlander af'

08-11-2021 16:44

De dagen van Luuk de Jong bij FC Barcelona zijn mogelijk al geteld, meldt Sport. De Nederlandse spits komt niet in de plannen van trainer Xavi voor, maar drukt met zijn salaris wel op de Catalaanse begroting.

Barcelona onderzoekt nu de mogelijkheid om de huurverbintenis van De Jong te verscheuren, zo klinkt het. De nummer negen van La Liga betaalt het salaris van de 31-jarige aanvaller. Als De Jong vertrekt, zou dat ruimte kunnen bieden voor een nieuwe inkomende transfer.

Ronald Koeman maakte zich een aantal maanden geleden hard voor de komst van De Jong. De Nederlandse oefenmeester is nu echter vertrokken. De Jong komt niet in de plannen van Xavi voor, waardoor Barça hoopt dat de Oranje-international voortijdig kan vertrekken. De club huurt De Jong eigenlijk tot het einde van dit seizoen.

De kans is dus aanwezig dat de Barça-tijd van de oud-PSV'er als een nachtkaars uitgaat. De Jong kwam tot dusver negen keer in actie voor Barcelona. In die duels scoorde hij één keer, tegen Levante.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!