Nieuws

LIVE: Leeuwinnen winnen uiteindelijk ruim, kwartfinale is een feit (gesloten)

LIVE: Leeuwinnen winnen uiteindelijk ruim, kwartfinale is een feit (gesloten)

17-07-2022 19:59 Laatste update: 20:04

In het laatste groepsduel op het EK 2022 nemen de Oranje Leeuwinnen het zondag om 18.00 uur Nederlandse tijd op tegen Zwitserland. Op het Engelse Bramall Lane hebben de dames van bondscoach Mark Parsons aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de kwartfinales.

Zowel Nederland als Zweden hebben tot nu toe vier punten behaald uit twee wedstrijden, Zwitserland en Portugal verzamelden één punt. Daardoor is een punt voor Oranje genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Als de Leeuwinnen als eerste eindigen in de groep treffen zij IJsland, België of Italië. Wanneer het tweede wordt, is Frankrijk de tegenstander in de kwartfinale. Momenteel blijft Nederland Zweden nog voor op basis van doelsaldo.

Parsons ziet Aniek Nouwen terugkeren van een blessure en ook Jackie Groenen is hersteld van een coronabesmetting. Het duo keert direct terug in de basis. Vivianne Miedema kan nog geen negatieve test overleggen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!