Transfernieuws

'Volgende aanwinst voor Vitesse: Nederlands talent gehuurd van Sassuolo'

'Volgende aanwinst voor Vitesse: Nederlands talent gehuurd van Sassuolo'

17-07-2022 13:24

Vitesse is dicht bij de komst van Ryan Flamingo van Sassuolo, meldt De Telegraaf. De Nederlandse verdediger annex middenvelder (19) gaat op huurbasis spelen voor de Arnhemmers.

In 2021 stapte Flamingo voor een bedrag van zeventigduizend euro over van de jeugdopleiding van Almere City naar die van Sassuolo. Bij de Italiaanse club werkte hij het voorbije seizoen zijn wedstrijden af voor de O19-ploeg. In de zoektocht naar speelminuten op het hoogste niveau, keert de mandekker nu terug naar Nederland.

Het is onduidelijk of Vitesse in de onderhandelingen een optie tot koop heeft bedongen. Flamingo staat nog tot medio 2025 onder contract bij Sassuolo. Het afgelopen seizoen blonk de Nederlander naast zijn verdedigende werk ook in aanvallend opzicht uit. In de Primavera1 (het hoogste niveau) wist hij maar liefst veertien keer te scoren in 32 wedstrijden.

Flamingo is inzetbaar als verdedigende middenvelder of centrumverdediger. Zijn marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op een bedrag van één miljoen euro.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!