Nieuws

Simons: 'Ik had de bal niet en ik ben wel een speler die echt de bal nodig heeft'

Simons: 'Ik had de bal niet en ik ben wel een speler die echt de bal nodig heeft'

16-07-2022 22:59

Xavi Simons was in zijn eerste wedstrijd in het Philips Stadion gelijk belangrijk met een assist. De negentienjarige middenvelder hoopt in de volgende wedstrijd nog meer aan de bal te zijn, vertelt hij bij ESPN.

"Toen ik de bal aanraakte, wist ik dat Luuk bij de eerste paal was. Ik hoorde het ook wel, hij schreeuwde wel hard", vertelt Simons, die voor zijn assist wat moeite had met in de wedstrijd te komen. "Ik had de bal niet. En ik ben wel een speler die echt de bal nodig heeft. Dat was wel een moment dat ik dacht: pff, we hebben nu gescoord, nu gewoon rustig met de bal."

Een half uur voor tijd werd Simons naar de kant gehaald door Van Nistelrooij. "Ik moest opbouwen, de eerste tien minuten niet de bal gehad, veel lopen, omschakelen. Maar toen we eenmaal hadden gescoord, denk ik dat we goed in het ritme zijn gekomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!