Nieuws

'De Kromme' geeft Tannane ervan langs: 'Waar zijn we nou mee bezig?'

'De Kromme' geeft Tannane ervan langs: 'Waar zijn we nou mee bezig?'

04-10-2021 20:11

Willem van Hanegem haalt uit naar Oussama Tannane, die door Vitesse uit de selectie is gezet. Volgens De Kromme moet de middenvelder annex buitenspeler een keer bij zichzelf te raden gaan.

In gesprek met Hans Kraay junior bij ESPN deelt Van Hanegem zijn mening over Tannane. "Ik vind het een kwibus. Dat meen ik", zegt hij zonder enige twijfel. "En waarom? Juist omdat jij heel goed kan voetballen", vervolgt de Feyenoord-icoon. Van Hanegem benadrukt dat Tannane de enige persoon is die Tannane weer op het rechte pad krijgt.

"Of je het eruit krijgt? Dat ligt aan hem. Maar ik denk: hoe dom kan je zijn, dat je zoveel kwaliteiten bezit en dan met iedereen gezanik en gezeur hebt", aldus De Kromme. "Dan moet je bij jezelf te raden gaan. Later besef je als je er niks van gebakken hebt dan krijg je zoveel spijt. Je gooit alles zo weg."

Van Hanegem trekt de vergelijking met Mohamed Ihattaren, die ook meerdere malen werd verbannen bij PSV. "Allemaal dat soort gasten. Dan denk ik: waar zijn we nou mee bezig?", vraagt hij zich af. Tannane speelt sinds 2020 bij Vitesse en kwam daarvoor in het betaald voetbal uit voor Saint-Étienne, FC Utrecht, Las Palmas en Heracles Almelo. "Bij vijf clubs spelen en bij vijf clubs niet functioneren. Dan moet je in de spiegel gaan kijken", besluit Van Hanegem.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!