Nieuws

Opvallend gerucht uit Spanje: Sterling en De Jong ruilen mogelijk van club

Opvallend gerucht uit Spanje: Sterling en De Jong ruilen mogelijk van club

08-11-2021 10:45

De geruchtenmolen in Spanje draait op volle toeren: Raheem Sterling en Frenkie de Jong wisselen mogelijk van club. FC Barcelona hoopt de buitenspeler in de winter al over te nemen, maar Pep Guardiola wil de Nederlander daarvoor in de plaats, meldt El Nacional. 

Barcelona mag zich dan wel in een noodlijdende situatie bevinden, de club heeft Xavi Hernández beloofd dat er grote namen naar Camp Nou komen aan het eind van dit seizoen. Sterling is een potentieel doelwit. De Engelsman komt amper meer voor in de plannen van Guardiola en wil geen risico lopen met het oog op het WK in Qatar. Om aan speeltijd toe te komen, staat hij niet onwelwillend tegenover een stap naar FC Barcelona, weet de Catalaanse krant.

Manchester City hoopt gebruik te kunnen maken van deze interesse, door opnieuw lijntjes uit te gooien naar De Jong. In 2019 verkoos de Oranje-international Barcelona voor The Citizens, maar Guardiola hoopt een eventuele overgang nieuw leven in te blazen. El Nacional meldt dat de ruildeal zich in een 'embryonaal stadium' bevindt, waardoor het zeker geen uitgemaakte zaak is dat de transfers tot stand komen.

De Nederlander is nog altijd een belangrijke schakel op het middenveld van Barcelona, al zouden de twijfels over zijn diensten zijn gegroeid in Camp Nou. In de laatste drie duels onder interim-trainer Sergi Barjuán kon hij zich niet onderscheiden. De Catalanen sluiten mede om die reden een vertrek van De Jong niet uit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!