Transfernieuws

'Ajax activeert de clausule van vijf miljoen en is eruit met Conceição'

'Ajax activeert de clausule van vijf miljoen en is eruit met Conceição'

16-07-2022 11:01 Laatste update: 11:19

De transfer van Francisco Conceição naar Ajax lijkt er te komen. Maandag werd zijn naam voor het eerste genoemd, en zaterdag meldt de Portugese krant Record dat de overgang gaat plaatsvinden. De Amsterdammers betalen vijf miljoen voor de negentienjarige aanvaller van FC Porto.

Conceição zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Antony, de speler die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Manchester United. Het betekent niet dat de rechtsbuiten daadwerkelijk gaat vertrekken, maar met het aantrekken van de Portugees wordt er wel aan de lange termijn gedacht.  

De Porugese vleugelaanvaller heeft de aanbieding van Ajax geaccepteerd en ook de clubs hebben een overeenstemming bereikt. Dat kon ook eigenlijk niet anders, aangezien er een gelimiteerde transfersom van vijf miljoen euro in zijn contract staat.

Conceição is aan zijn laatste jaar begonnen bij Porto. Volgens het medium stond de Portugese topclub niet onwelwillend tegenover het verlengen van zijn contract, maar die verlaat de club van zijn vader voor een avontuur in Nederland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!