Transfernieuws

SPORT: Ajax is een van de Europese clubs die belangstelling heeft in Memphis

SPORT: Ajax is een van de Europese clubs die belangstelling heeft in Memphis

16-07-2022 10:43 Laatste update: 11:10

Memphis Depay is dit weekend meerdere keren in één zin met Ajax genoemd. Nadat Steven Bergwijn hem al noemde in De Telegraaf, heeft de Spaanse krant SPORT ook een duit in het zakje gedaan. Memphis zou namelijk worden begeerd door de Amsterdammers.

De spits van FC Barcelona heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken. SPORT heeft de mogelijke vervolgclubs voor hem opgesomd: Ajax, Juventus, Tottenham Hotspur en AS Roma. 'Memphis wordt het grote slachtoffer van Barça's nieuwste ontwikkelingen', schrijft de krant. 'De aanwinsten Lewandowski en Raphinha, plus de onverwachte verlenging van Ousmane Dembélé laten de Nederlander zonder opties in de selectie en de club heeft er de afgelopen uren op aangedrongen dat hij moet vertrekken omdat hij hier niet zal spelen, ondanks het feit dat ze hem beschouwen als een enorme professional. De Nederlandse aanvaller is enigszins geïrriteerd omdat hij een groot financieel offer heeft gedaan om te komen. Hij zou alleen een verkoop tegen een lage prijs accepteren.'

De club die zich het meest in het zweet heeft gewerkt voor een overname van Memphis zou Tottenham zijn. Roma, Juventus en Ajax zouden op het vinkentouw zitten. Een transfer van de vice all-time topscorer van Oranje naar Amsterdam zou wel in het plaatje passen. De landskampioen zou zo veel mogelijk Oranje-internationals in de selectie willen hebben. Barça zou zo’n twintig miljoen euro verlangen voor de spits, maar dat is volgens zijn kamp veel te veel. ‘Memphis is bereid de deur te openen zolang het afscheid met wederzijds goedvinden is en hij naar een Champions League-club kan waar hij zich hoofdrolspeler voelt', aldus SPORT.

De voortekenen voor een mogelijke overgang van Memphis naar Ajax zijn er wel. Hoofdtrainer Alfred Schreuder gaf al aan dat de Amsterdammers nog niet klaar zijn op de transfermarkt. "We zijn rustig aan het kijken en aan het overleggen, waar we versterkingen willen hebben", vertelde Schreuder, die bij Barcelona met Memphis samenwerkte, vrijdag bij Ziggo Sport. "Als je nu naar onze selectie kijkt, zijn er drie centrumspitsen weg hè, als je Danilo meerekent. Dus dan hebben we zeker een centrumspits nodig. En misschien wel twee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!