Nieuws

'Als het elftal beter presteert, ga je ook een betere Lieke Martens zien'

'Als het elftal beter presteert, ga je ook een betere Lieke Martens zien'

16-07-2022 07:55

Lieke Martens speelde solide wedstrijden tegen Zweden en Portugal, maar de 29-jarige aanvaller staat nog niet in de schijnwerpers op het EK Vrouwen. De speelster van FC Barcelona weet dat er andere dingen van haar worden gevraagd bij de nationale ploeg dan in Catalonië. 

Martens is al jarenlang samen met Vivianne Miedema dé smaakmaker van de Oranje Leeuwinnen, maar tot nu eiste de speelster geen hoofdrol op tijdens het EK. Statistieken wijzen echter uit dat de aanvaller weinig balverlies leed en bij twee van de vier treffers was betrokken. "Voor heel veel mensen was dat goed genoeg geweest, maar voor mij niet", zegt Martens tegenover De Telegraaf. "Er wordt sowieso heel kritisch naar mij gekeken. Dat is prima, daar heb ik zelf voor gezorgd. Het is ook iets waar ik veel mooie dingen aan heb overgehouden."

De aanvaller sprak al met bondscoach Mark Parsons over de ploeg en hoe deze beter kan renderen. Martens is van mening dat zij zelf ook beter speelt als de Leeuwinnen iets meer het initiatief nemen. "Als we lef hebben om het uit te spelen, kunnen we het veel landen moeilijk maken. Als het elftal beter gaat presteren, ga je ook een betere Lieke Martens zien."

Kritiek op de eigen ploeg is het echter niet, verzekert Martens. "Maar iedereen weet dat we beter kunnen. Het is heel makkelijk om één iemand dan aan te wijzen. Maar goed, laat mij dat dan maar zijn, zodat de rest met rust wordt gelaten." De roulatie van linksback is volgens de speelster ook een probleem. "Kun jij een vaste linksback opnoemen? Het liefst creëer je vastigheid met iemand, zodat je dingen kunt afstemmen. Dat is lastig, maar goed, dat hoort erbij", besluit Martens. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!