Nieuws

Wijndal moet schakelen: 'Het is even wennen aan de tactiek en dat soort dingen'

Wijndal moet schakelen: 'Het is even wennen aan de tactiek en dat soort dingen'

15-07-2022 21:40

Net als Steven Bergwijn maakte ook Owen Wijndal zijn eerste minuten voor Ajax. De linksback verscheen in de basisopstelling van Alfred Schreuder en speelde één helft mee in de met 1-1 gelijkgespeelde wedstrijd tegen Eupen. De linksback is tevreden.

Dat Wijndal blij is met zijn transfer van AZ naar Ajax is een understatement. ‘Sowieso is het heel bijzonder dat je voor deze club mag spelen. Ik ben heel trots dat het vandaag (vrijdag, red.) eindelijk zo ver was', aldus de Ajacied die afgelopen week gepresenteerd werd op de clubsite van de Amsterdammers. 'Natuurlijk is het even wennen in het begin, want het is de eerste wedstrijd in lange tijd. Maar uiteindelijk ging het gewoon prima. Het is even wennen aan de tactiek en dat soort dingen, maar ik ben tevreden.’

 Wat die gewenning aan de tactiek precies betreft, kan Wijndal niet echt goed uitleggen. 'Je hebt het er veel met de trainer over. Het zijn meerdere dingetjes in het verdedigen en het aanvallen. We hebben het trainingskamp om die dingen te bespreken en het zo snel mogelijk helemaal onder de knie te hebben', aldus Wijndal.

Wijndal werd in de rust vervangen voor Nicolas Tagliafico, die nog steeds tot de Ajax-selectie behoort. Het lijkt niet te voorkomen dat hij een transfer gaat maken, maar tot die tijd vechten de twee uit wie de eerste linksback onder Schreuder wordt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!