Nieuws

'Overmars blijft bij Ajax en vertrekt definitief niet naar Newcastle United'

'Overmars blijft bij Ajax en vertrekt definitief niet naar Newcastle United'

08-11-2021 09:55

Marc Overmars maakt definitief niet de overstap naar het overgenomen Newcastle United. De nieuwe Saoedische eigenaren zagen in de directeur voetbalzaken van Ajax de ideale sporting director, maar Overmars heeft zelf besloten te blijven bij de Amsterdammers.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare The Athletic maandagochtend. De 48-jarige geboren Epenaar was een van de drie potentiële kandidaten om de functie in Noord-Engeland te bekleden, maar Overmars ziet er vanaf. Volgens journalist David Ornstein is er nooit sprake geweest van een eventuele overstap, aangezien de Nederlander vastberaden was om Ajax trouw te blijven.

Het contract van Overmars bij Ajax loopt tot medio 2024. Sinds 2012 is de voormalig international verantwoordelijk voor het technische beleid van de club. In vroegere stadiums zou hij al zes keer eerder een buitenlandse overstap hebben afgewezen. Zijn oude clubs FC Barcelona en Arsenal hebben naar verluidt interesse in Overmars gehad.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!