Nieuws

Zelfbewuste Martens lacht kritiek weg: 'Ik ben een hoge boom, kom maar naar mij'

Zelfbewuste Martens lacht kritiek weg: 'Ik ben een hoge boom, kom maar naar mij'

15-07-2022 20:39 Laatste update: 22:23

Lieke Martens heeft de smaak van het EK van 2017 nog niet te pakken. De speelster kreeg na haar prestaties van destijds de titel als beste speelster van Europa, maar steekt tijdens het huidige toernooi nog niet in haar vorm. Martens is zichzelf er bewust van.  

De linksbuiten die onlangs FC Barcelona inruilde voor Paris Saint-Germain behaalde met anderhalve assist toch wat rendement tegen Portugal, maar haar veldspel laat te wensen over. "Ik zeg ook niet dat ik mijn beste wedstrijd heb gespeeld, maar ik denk dat ik daarin wel weer een aandeel heb gehad. We kunnen het ook omdraaien. Maar goed, dat hoort erbij", laat de Limburgse weten aan ESPN. "Ik zou aanvallend ook meer van mezelf willen laten zien."

De extra aandacht die ze krijgt door haar prestaties tijdens het laatste toernooi vindt ze niet gek. "Ik ben een hoge boom. Laat de rest dan maar met rust en kom allemaal maar naar mij", reageert ze met een lach op de kritiek.

Wie weet komt Martens tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland los. De Oranje Leeuwinnen hebben een overwinning nodig om zich als groepshoofd te kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het EK. De wedstrijd wordt afgewerkt in Sheffield, om 18.00 Nederlandse tijd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!