Nieuws

Bergwijn is tevreden over zijn officieuze debuut en spreekt zich uit over positie

Bergwijn is tevreden over zijn officieuze debuut en spreekt zich uit over positie

15-07-2022 20:24 Laatste update: 21:05

Steven Bergwijn maakte vrijdag zijn officieuze debuut voor Ajax. De aanvaller speelde één helft mee in het duel tegen Eupen, dat met 1-1 gelijk werd gespeeld. Bergwijn blikt tegenover Ziggo terug op zijn eerste minuten in het shirt van de Amsterdammers.

De aanvaller is wel tevreden over hoe hij voor de dag is gekomen. “Het ging wel oké, de eerste wedstrijd is natuurlijk even aftasten en om fysiek sterker te worden. Het was gewoon oké”, aldus Bergwijn, die de stempel als duurste aankoop ooit van Ajax heeft gekregen. Zorgt dat voor druk? “Nee eigenlijk niet. Er is altijd druk als nieuwe aankoop en bij Ajax is er altijd druk.”

Bergwijn begon de wedstrijd vanaf links, maar kwam ook geregeld in de spitspositie terecht. Alfred Schreuder heeft de afgelopen dagen al met hem gesproken over zijn positie in het veld. “Ja daar hebben we het ook over gehad. We gaan gewoon kijken wat het beste bij mij past of bij het team past”, aldus Bergwijn, die zelf niet echt een voorkeur heeft. “Mij maakt het niet uit eigenlijk. Ik kan in de spits maar ook vanaf links. Waar de trainer me zet zal ik gewoon mijn werk doen.”

Ajax vertrekt zaterdag op trainingskamp naar Oostenrijk. De Amsterdammers bereiden zich daar verder voor op de competitie, met wedstrijden tegen niet de minste tegenstanders: Red Bull Salzburg en Eintracht Frankfurt wachten.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!