Transfernieuws

Alderweireld tekent driejarig contract bij Antwerp: 'Toby is a red!'

Alderweireld tekent driejarig contract bij Antwerp: 'Toby is a red!'

15-07-2022 18:53

Royal Antwerp FC heeft de volgende grote versterking binnen. Toby Alderweireld keert na een voetbalavontuur van achttien jaar terug in België en tekent een driejarig contract op De Bosuil. 

Dat meldt Antwerp via de officiële kanalen. De ambitieuze Belgische club strikte onder meer technisch directeur Marc Overmars, trainer Mark van Bommel en spits Vincent Janssen. Overmars heeft Alderweireld weten te overtuigen zijn krabbel onder een driejarig contract te zetten. 

Alderweireld arriveerde in 2004 bij de jeugdopleiding van Ajax en werd overgenomen van het Belgische Beerschot. Na negen jaar Ajax vertrok de verdediger naar Atlético Madrid. Na een seizoen als huurling bij Southampton FC maakte de Belg de overstap naar Tottenham Hotspur, waar hij tussen 2015 en 2021 onder contract stond. Het afgelopen seizoen speelde de oud-Ajacied bij het Qatarese Al-Duhail SC. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!