Nieuws

Blind uit kritiek op eigen ploeg: 'Schandalig dat we niet winnen van Go Ahead'

Blind uit kritiek op eigen ploeg: 'Schandalig dat we niet winnen van Go Ahead'

08-11-2021 09:45

Daley Blind kan er niet bij dat Ajax puntenverlies heeft geleden tegen Go Ahead Eagles. De sterkhouder van de Amsterdammer noemt het 'schandalig' dat Ajax niet wint van 'de kleinere clubs'.

Vorig weekeinde speelde de ploeg van Erik ten Hag al met 0-0 gelijk tegen Heracles Almelo, terwijl er zondag een doelpuntloze remise volgde tegen de Deventer formatie. Volgens Blind kreeg Ajax echter voldoende mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken. "Dat laat je na, ja", stelt de Ajacied chagrijnig voor de camera van ESPN. "In de eerste helft moeten we meer investeren met loopacties, dan trek je ze uit elkaar. Als je kampioen wil worden, moet je van deze ploegen gewoon winnen. Tegen de kleintjes word je kampioen, zeggen ze altijd."

Blind hekelde spelopvatting van Go Ahead, die met vrijwel het hele elftal rondom de eigen zestien stonden, al kijkt hij ook naar de eigen prestaties. "We hebben de voorsprong zelf verpest. Maar je hebt ook twee teams nodig om te voetballen, dat lijkt me duidelijk. Ik zou hetzelfde doen als ik Eagles was, maar het is verschrikkelijk om te zien voor het publiek."

"Het is effectief voor hen en slecht van ons. Wij moeten veel beter. Het is schandalig dat we niet winnen", foetert Blind. Ajax deelt de koppositie na het gelijke spel met PSV. Beide ploegen hebben 27 punten. Feyenoord volgt met 25, al hebben de Rotterdammers een wedstrijd tegen Heracles Almelo te goed.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!