Kudus voorkomt nederlaag Ajax in oefenduel met KAS Eupen

15-07-2022 18:05

Ajax heeft vrijdagmiddag niet weten te winnen tegen KAS Eupen. De Amsterdammers troffen in het vierde oefenduel de nummer vijftien van het vorige Jupiler Pro League-seizoen en kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Trainer Alfred Schreuder startte met een sterke basiself en liet ook Owen Wijndal en Steven Bergwijn het officieus debuut maken. De organisatie stond goed bij Eupen en daar wist Ajax weinig tegenover te brengen. In de eerste helft creëerde beide ploegen weinig kansen en stond de brilstand op het bord bij het rustsignaal.

In het tweede bedrijf wisselde Schreuder veel spelers en kreeg de jeugd de kans, maar Ajax liep al vroeg in de tweede helft tegen een achterstand aan. Jay Gorter kwam uit bij een aanval en kon het niet voorkomen dat Smail Prevljak de bal over hem heen wipte. Ajax zocht naar de gelijkmaker, maar zag na ruim tachtig minuten nog steeds de 0-1 op het bord, ondanks kansen van Christian Rasmussen en een schot op de paal van Mohammed Kudus.

Laatstgenoemde wist in de slotfase echter een goed opgezette aanval fraai af te ronden, waardoor Ajax met een gelijkspel van het veld stapte. Ajax heeft nu in vier oefenduels twee keer gewonnen, één keer gelijkgespeeld en één keer verloren. De volgende tegenstander is Red Bull Salzburg op dinsdag 19 juli.