Nieuws

Corona slaat ook toe bij EK-deelnemer Engeland: Wiegman test positief

Corona slaat ook toe bij EK-deelnemer Engeland: Wiegman test positief

15-07-2022 15:17

Sarina Wiegman is geveld door het coronavirus. Daardoor ontbreekt de bondscoach van het nationale dameselftal van Engeland sowieso tijdens het laatste groepsduel tegen Noord-Ierland.

Assistent-trainer Arjan Veurink is naar voren geschoven en vervangt Wiegman in de dug-out tijdens de laatste groepswedstrijd. In een persbericht laat de Engelse voetbalbond weten dat de Nederlandse bondscoach het Lioness' kamp niet hoeft te verlaten. Op afstand zal Wiegman in contact blijven met de speelsters en technische staf.

Vervolgens wordt ze 'regelmatig' aan controles onderworpen. Alles is erop gericht om Wiegman zo snel mogelijk terug te laten keren bij de nationale ploeg. Nadat de openingswedstrijd met 1-0 gewonnen werd tegen Oostenrijk, liet Engeland geen spaan heel van Noorwegen: 8-0. Daardoor zijn zij verzekert van de groepswinst in groep A. Ongeacht het resultaat is de kwartfinale op het EK 2022 dus een feit.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!