Transfernieuws

'Arsenal wil na Aké-nieuws linksback met PSV-verleden halen van Manchester City'

'Arsenal wil na Aké-nieuws linksback met PSV-verleden halen van Manchester City'

15-07-2022 12:35 Laatste update: 12:51
1

Arsenal richt zich in de zoektocht naar defensieve versterkingen op de komst van Oleksandr Zinchenko van Manchester City. De Oekraïner lijkt te mogen vertrekken bij The Citizens nu Nathan Aké bij de landskampioen blijft. The Telegraph weet wat de linksback op moet brengen.

Een transfer van de Nederlander naar Chelsea leek aanstaande, maar uiteindelijk stak manager Pep Guardiola een stokje voor de transfer. De Spanjaard voorziet een belangrijke rol voor de international in zijn ploeg. Aké kan als centrumverdediger uit de voeten, maar ook als linksback. Daardoor lijkt de toekomst van Zinchenko niet langer zeker bij City.

De voormalig linksback van PSV moet na Gabriel Jesus de tweede Manchester City-aankoop van manager Mikel Arteta worden, weet The Telegraph. De veelzijdigheid van de Oekraïner spreekt de Spanjaard aan. Naast linksback is Zinchenko inzetbaar als controleur op het middenveld, als 10 en als buitenspeler. Het prijskaartje om zijn nek bedraagt ruim 35 miljoen euro, weet de Engelse krant. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!