Nieuws

'Iedereen denkt dat het om geld ging, maar Liverpool waardeerde mij meer dan Ajax'

'Iedereen denkt dat het om geld ging, maar Liverpool waardeerde mij meer dan Ajax'

15-07-2022 12:17 Laatste update: 12:25

Ki-Jana Hoever vertrok vier jaar geleden van Ajax naar Liverpool. De transfer werd ingegeven door 'het beste plan' dat The Reds hem boden. Geld was voor de verdediger geen drijfveer.

Inmiddels is Hoever weer teruggekeerd naar Nederland, waar hij op huurbasis voor PSV is gaan spelen. Op zijn zestiende verkaste de rechtsback van Ajax naar Liverpool. "Liverpool kwam in mijn ogen met het beste plan", zegt Hoever tegen ESPN. "Iedereen denkt dat het om het geld ging, maar ik had het gevoel dat ze me in Liverpool meer waardeerden dan bij Ajax in die tijd."

Nadat een doorbraak bij Liverpool uitbleef, verkaste de vleugelverdediger naar Wolverhampton Wanderers. Bij die club wist Hoever geen basisplaats te veroveren, waarna hij op huurbasis naar de Eindhovenaren overstapte. "Het maakt gewoon indruk als Ruud van Nistelrooy je wil hebben. De manier waarop hij over voetbal praat, sprak me aan, maar ook de doelstellingen die hij voor komend seizoen heeft gesteld", aldus de jongeling.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!