Nieuws

'Guess who's back': terugkeer Groenen welkome opsteker voor Leeuwinnen

'Guess who's back': terugkeer Groenen welkome opsteker voor Leeuwinnen

15-07-2022 11:58

Jackie Groenen is na een coronabesmetting weer aangesloten bij de selectie van de Oranje Leeuwinnen. De middenveldster trainde individueel terwijl ze besmet was, maar is inmiddels negatief getest.

Dat is goed nieuws voor het Nederlands elftal. Zaterdag tegen Zweden (1-1) speelde Groenen nog mee. Een dag later bleek ze besmet met corona. Daardoor ontbrak ze in het duel tegen Portugal. Met pijn en moeite wist Oranje uiteindelijk met 3-2 te zegevieren, waardoor de kansen op het bereiken van de volgende ronde aanzienlijk zijn.

Bondscoach Mark Parsons heeft te kampen met de nodige personele problemen. Zo liep aanvoerster Sari van Veenendaal een schouderblessure op in het openingsduel met de Scandinaviërs en heeft zij inmiddels de selectie verlaten. Anniek Nouwen heeft een enkelblessure, terwijl Vivianne Miedema nog besmet is met het coronavirus.

Zondag spelen de Leeuwinnen tegen Zwitserland. Een gelijkspel volstaat voor het bereiken van de kwartfinale op het EK 2022.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!