Nieuws

'Dat heb ik bij PSV nooit meegemaakt, daar is elke speler meer een ster, meer ego'

'Dat heb ik bij PSV nooit meegemaakt, daar is elke speler meer een ster, meer ego'

15-07-2022 07:42 Laatste update: 07:48

PSV verhuurde Michael Sadílek het afgelopen seizoen met veel succes aan FC Twente. De optie in het contract van de Tsjechische middenvelder werd gelicht waardoor hij tot 2023 onder contract staat in Enschede. Vanaf minuut één zit hij op zijn plek bij Twente, vertelt hij tegen Voetbal International.

Afgelopen zomer schakelde hij Oranje nog uit met Tsjechië, maar dat gaf niet voldoende reden om een kans te krijgen bij PSV. Toenmalig trainer Roger Schmidt zag het niet in hem zitten. ‘Viktoria Plzen wilde me hebben. En Sparta Praag was heel serieus, dat zou ’m worden’, aldus Sadílek, die op het punt stond om naar zijn geboorteland te vertrekken. ‘Ik had mijn koffer al klaarstaan om naar Praag te gaan. Toen kreeg ik een belletje van mijn zaakwaarnemer: wat ik van Twente zou vinden? Heb ik last-minute mijn keuze veranderd, ook vanwege alle positieve verhalen van Vaclav Cerny.’

Cerny – de andere Tsjech van Twente – heeft hem zo ver gekregen om in Enschede te tekenen. Een goede sfeer in de groep was één van de redenen en dat merkte Sadílek al snel. ‘Vanaf dag één voelde het al anders dan bij PSV. Zo’n teamgevoel heb ik daar nooit meegemaakt’, concludeert de middenvelder, die een ander stempel op de Eindhovense selectie plakt.

‘Elke speler was toch een ster. Meer ego, zeg maar’, vervolgt Sadílek. ‘Dit is meer een vriendenteam. De jongens hebben me zo warm opgevangen. We zijn het hele seizoen blijven afspreken met elkaar. Spontaan samen wat eten, wat drinken. Dat deden we niet bij PSV. Die teamspirit is onze grote kracht’, besluit hij.

Sadílek – die momenteel geblesseerd is – ziet zijn club FC Twente al weer snel aan het seizoen beginnen. De Tukkers spelen daags voor de aanvang van de Eredivisie in de voorronde van de Conference League. Wie de mogelijke tegenstander is, wordt tijdens de loting op 18 juli bekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!