Nieuws

Oud-ploeggenoot onder de indruk van Alderweireld: 'Hij heeft geen dikke nek'

Oud-ploeggenoot onder de indruk van Alderweireld: 'Hij heeft geen dikke nek'

14-07-2022 23:58

Royal Antwerp FC heeft met het binnenhalen van Toby Alderweireld spierballen getoond op de transfermarkt. De geboren Antwerpenaar verlaat het Qatarese Al-Duhail SC om zijn kwaliteiten te laten zien op De Bosuil. Oud-ploeggenoot Junior Edmilson is ervan overtuigd dat Antwerp weg zal lopen met de verdediger.

De twee waren ploeggenoten bij Al-Duhail. Ook na slechts één seizoen heeft Alderweireld een goede indruk achter gelaten op Edmilson. Naast zijn kwaliteiten als voetballer is het ook een persoon met persoonlijkheid, aldus de Belg.

"Ondanks zijn ervaring en zijn carrière heeft Toby geen dikke nek. Hij voelt zich niet superieur ten opzichte van anderen", vertelt Edmilson aan Sport/Voetbalmagazine. Eigenaar Paul Gheysens hoopt met Alderweireld een leider in huis te hebben gehaald, daar twijfelt Edmilson niet aan.

"Naarmate de tijd vorderde werd Toby steeds meer een leider bij ons. Hij motiveerde ons voor de wedstrijden en hij nam de tijd om met ons te praten. Hij was er voor ons wanneer we hem nodig hebben en hij gaf het voorbeeld op training", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s