Transfernieuws

'Voormalig PSV-er staat op wensenlijstje Arsenal na mislopen Martínez'

'Voormalig PSV-er staat op wensenlijstje Arsenal na mislopen Martínez'

14-07-2022 15:20 Laatste update: 15:28

Oleksandr Zinchenko kan de overstap maken van Manchester City naar Arsenal, dat meldt The Athletic. Naar verluidt ziet manager Mikel Arteta de linksback als prioriteit na het afketsen van de transfer van Lisandro Martínez.

Arteta zou de linkervleugelverdediger dolgraag aan zijn selectie willen toevoegen. Volgens The Athletic zijn Arsenal en Manchester City met elkaar in gesprek. Wanneer The Gunners aan de gewenste transfersom kunnen voldoen, staat City open voor een transfer. De manager van de Londense grootmacht werkte in het verleden als assistent van Pep Guardiola al samen met Zinchenko. Mede door zijn veelzijdigheid zou Arteta de Oekraïner graag naar Arsenal willen halen. 

Het is niet de eerste keer dat Manchester City en The Gunners samen om de tafel zitten. Zinchenko kan na Gabriel Jesus deze zomer namelijk de tweede speler worden die de overstap van Manchester naar Noord-Londen maakt. De Braziliaanse spits voor een bedrag van zo'n 52 miljoen euro overgenomen van de regerend landskampioen van Engeland.

Zinchenko staat sinds 2016 onder contract bij Manchester City. In zijn eerste seizoen speelde de veelzijdige Oekraïner op huurbasis voor PSV. In zijn periode in Manchester legde hij vier keer beslag op de landstitel, won hij de League Cup en veroverde Zinchenko de FA Cup. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!