Transfernieuws

'United en Barcelona volledig akkoord, wensen De Jong blijven hét probleem'

'United en Barcelona volledig akkoord, wensen De Jong blijven hét probleem'

14-07-2022 13:04

Manchester United en FC Barcelona zijn het helemaal eens over een mogelijke transfer van Frenkie de Jong, meldt Fabrizio Romano. Het laatste woord is echter nog steeds aan de Oranje-international zelf.

De doorgaans goed ingevoerde Romano meldt dat Barça en United samen tot een transfersom van 85 miljoen euro zijn gekomen, waarvan 75 miljoen vast en tien miljoen aan bonussen. De clubs zijn er dus uit, maar nu moet United De Jong zien te overtuigen. De 25-jarige dribbelaar heeft al meermaals aangegeven niet te willen vertrekken bij de Catalanen.

Als Erik ten Hag en co. de middenvelder niet weten te overtuigen, lijkt Barça in de problemen te komen. De Catalaanse topclub kan de miljoenen goed gebruiken en bovendien heeft de club een legio aan middenvelders. Ook lijkt De Jong niet meer open te staan voor het inleveren van salaris.

De Jong heeft altijd aangegeven dat Barcelona zijn droomclub is en bovendien deed de Nederlander zijn vriendin onlangs een aanzoek. De spelverdeler lijkt dus helemaal op zijn plek in Spanje. Ook speelt Manchester United geen Champions League komend seizoen. De pogingen van directeuren Richard Arnold en John Murtough om hem over te halen waren tot nu toe niet effectief.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!