Breaking news

Martínez maakt miljoenentransfer naar United: Ajax ontvangt maximaal 67 miljoen

Martínez maakt miljoenentransfer naar United: Ajax ontvangt maximaal 67 miljoen

17-07-2022 16:01 Laatste update: 16:10

Lisandro Martínez heeft zijn transfer naar Manchester United te pakken. Na lang onderhandelen zijn de Engelsen het eens geworden met Ajax over een transfersom van 57,37 miljoen euro. Met bonussen kan het bedrag oplopen tot 67,37 miljoen euro.

Ajax wilde Martínez in eerste instantie niet laten gaan, maar er ontstond afgelopen maand een heuse transferstrijd tussen Arsenal en Manchester United. Beide Premier League-giganten brachten meerdere boden van boven de veertig miljoen euro uit op de Argentijn. De centrumverdediger had echter een voorkeur voor een overstap naar The Red Devils.

De aanwezigheid van Erik ten Hag bij de Engelse grootmacht speelde een belangrijke rol in zijn keuze. Op aandringen van de bij Ajax vertrokken trainer wordt de Argentijns international naar de Premier League gehaald.

Martínez werd drie jaar geleden voor zeven miljoen euro opgehaald bij Defensa y Justicia. Uiteindelijk speelde de linkspoot 118 officiële duels voor de Amsterdammers, waarin hij zes keer scoorde en zes assists gaf. Afgelopen seizoen werd de Argentijn verkozen tot Speler van het Jaar bij Ajax. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!