Nieuws

Roord komt terug op Parsons-kritiek: 'Er wordt heisa gemaakt om niets'

Roord komt terug op Parsons-kritiek: 'Er wordt heisa gemaakt om niets'

14-07-2022 07:43

Jill Roord is na de 3-2 overwinning van de Oranje Leeuwinnen op Portugal teruggekomen op haar uitspraken over bondscoach Mark Parsons. De middenveldster geeft aan dat de uitspraken 'heel sarcastisch' waren.

In aanloop naar het duel met Portugal gaf Roord een interview aan de Volkskrant waarin ze haar kritiek uitte over Parsons. "Hij gaat graag de diepte in en dan haakt bij ons 50 procent wel af. Ik ook. Ik vind het interessant, maar ik moet ook weleens lachen: wat is dit voor vraag?", vertelde de aanvallende middenveldster van VfL Wolfsburg. Dat zorgde voor de nodige kritiek. Analist en oud-international Leonne Stentler noemde het 'karaktermoord'.

"Ik heb daar helemaal niets van meegekregen, ik heb me gefocust op de wedstrijd", aldus Roord voor de camera bij ESPN na de 3-2 zege op Portugal. "In mijn beleving ben ik heel sarcastisch geweest. We hadden het erover dat Mark heel graag praat en dat ik een spanningsboog heb van één minuut, dus dat ik af en toe in slaap val. Maar natuurlijk val ik niet écht in slaap, dat was sarcastisch", verduidelijkt ze.

Voor Roord is de kous hiermee dan ook af. "Ik weet zelf hoe het écht zit en dat ik dat totaal niet zo heb gemeend, dus volgens mij wordt er een beetje heisa gemaakt om niks", aldus de Oranje Leeuwin, die nog niet op het matje werd geroepen door Parsons. "Nee, nog niet in ieder geval."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s