Handen van Hiddink 'jeuken' door Ihattaren: 'PSV heeft er alles aan gedaan'

Handen van Hiddink 'jeuken' door Ihattaren: 'PSV heeft er alles aan gedaan'

07-11-2021 10:11
Serie A 0 Reacties

Guus Hiddink baalt van de situatie rondom Mohamed Ihattaren. De oud-trainer van onder meer Chelsea en het Nederlands elftal zegt dat zijn handen jeuken door de negentienjarige linkspoot.

Afgelopen zomer vertrok Ihattaren bij PSV, nadat hij opnieuw uit de selectie werd gezet door trainer Roger Schmidt. PSV verkocht de jeugdinternational aan Juventus, dat hem meteen weer verhuurde aan Sampdoria. In Italië gaat het echter ook niet goed met Ihattaren: vorige maand keerde hij plots terug naar Nederland en zijn kans bij Sampdoria én Juve lijkt verkeken.

"Ja, dan jeuken mijn handen inderdaad", reageert Hiddink bij Voetbal International op de Ihattaren-situatie. "Met hem heb ik ook weleens gesproken in zijn eerste periode. Dat ging onder meer over zijn fysieke herstelvermogen. Aan de hand van data kan je daar iets over zeggen. Wil je talent laten renderen, dan moet in eerste instantie het fysieke fundament in orde zijn. En daarnaast natuurlijk de drive en alles wat zich in je kop afspeelt."

"PSV heeft er alles aan gedaan, zowel op menselijk als op economisch vlak, maar er moet op een gegeven moment een respons komen", gaat Hiddink verder. "Het draait allemaal om de balans tussen de cockpit en het lijf. Ik snap dat jonge spelers af en toe puberale zijsprongen hebben in hun kop, dat is van alle tijden. Daar moet je om kunnen lachen en mee aan de gang. Maar daar zitten wel grenzen aan."

Hiddink is bang dat een Ihattaren zijn potentie niet zal kunnen waarmaken. "Als je die linkerpoot ziet; geweldig. Die is door de natuur gegeven. Het is geen kunst dat te zien. Als trainer kun je hooguit wat boetseren. Maar dan moet zo'n speler wel gaan antwoorden. Nu zie je toch weer dat hij aan het zwerven is, wat de reden ook mag zijn. Zonde. Want als team moet je door."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie