Transfernieuws

'Feyenoord tast mis: Maatsen verkiest het Championship boven de Eredivisie'

'Feyenoord tast mis: Maatsen verkiest het Championship boven de Eredivisie'

13-07-2022 18:18 Laatste update: 18:19
1

Feyenoord is er niet in geslaagd om Ian Maatsen naar De Kuip te halen. De twintigjarige linksback heeft zijn zinnen gezet op een avontuur bij Premier League-degradant Burnley. Daarmee verkiest Maatsen het Championship boven de Eredivsie, weet Voetbal International.

Maatsen staat al sinds enige tijd in de belangstelling van de Rotterdammers en is de gedoodverfde kandidaat om de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia op te volgen. De linksback zou zelfs al in Rotterdam zijn gesignaleerd en het was wachten op de bevestiging van de transfer.

Totdat naar buiten kwam dat de verdediger voor zijn kansen wilde gaan bij Chelsea. Die berichten waren van korte duur: Maatsen is niet mee met de ploeg van Thomas Tuchel op trainingskamp naar Los Angeles, waardoor de kans op speeltijd bij de club in het water is gevallen.

Dat bood weer hoop voor de Rotterdammers, maar die tasten nu mis. Maatsen verkiest een langer verblijf in Engeland boven een terugkeer naar Nederland. Dat langere verblijf heeft hij nu gevonden bij het Burnley van Kompany. Daarmee verkiest hij een langer verblijf in het Championship boven zijn kansen in de Premier League. Nottingham Forest was namelijk ook geïnteresseerd in de verdediger. Het afgelopen seizoen kwam Maatsen uit voor Coventry City, uitkomend op het tweede niveau van Engeland.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!