Transfernieuws

Özil vindt een nieuwe uitdaging in Istanbul daags na contractontbinding bij Fener

Özil vindt een nieuwe uitdaging in Istanbul daags na contractontbinding bij Fener

13-07-2022 17:22 Laatste update: 17:26

Mesut Özil is klaar bij Fenerbahçe. De spelmaker heeft alweer een nieuwe club gevonden en hoeft daarvoor niet ver te reizen. Istanbul Basaksehir – evenals Fener in Istanbul gelegen – gaat zich met de spelmaker versterken.

De nieuwe club van Özil kondigt hem op opmerkelijke wijze aan. Op het officiële Twitterkanaal van de club is een liedje te horen waarin de zin ‘break your chains’ centraal staat. De voormalig assistenkoning wordt daarnaast ook in het bericht getagd.

Het is niet zo dat Özil de keuze had om bij Fenerbahçe te blijven, zijn contract werd afgelopen dinsdag ontbonden. Voor hoe lang de Duitser zich aan Basaksehir gaat binden, is nog niet bekend. Het zelfde scenario als in 2021 lijkt zich te onttrekken: Özil verliet Arsenal destijds met de nodige ophef voor de zwart-gelen uit Turkije. De transfer van nu lijkt ook gevoelig te liggen.

Het verhaal van Özil bij Fener is er niet een om echt te onthouden. De nummer tien kwam in zijn eerste seizoen in Turkije slechts tien keer in actie. In zijn tweede seizoen presteerde hij beduidend beter: in 22 wedstrijden trof hij acht keer het net en gaf hij twee assists.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!