Nieuws

Miskoop van 31 miljoen euro trekt deur achter zich dicht bij Barcelona

Miskoop van 31 miljoen euro trekt deur achter zich dicht bij Barcelona

13-07-2022 14:05 Laatste update: 14:09

Francisco Trincão trekt de deur na twee seizoenen definitief achter zich dicht bij FC Barcelona. De Portugese vleugelaanvaller vervolgt zijn carrière in zijn vaderland bij Sporting Lissabon.

Trincão zal komend seizoen op huurbasis voor de Portugese grootmacht spelen, maar Sporting is verplicht om de aanvaller na volgend seizoen over te nemen. Barcelona heeft ook een terugkoopclausule in het contract opgenomen. Dit houdt in dat de Spanjaarden de Portugees binnen drie jaar voor relatief weinig geld weer kunnen oppikken.

Barcelona kocht Trincão in de zomer van 2020 voor een bedrag van maar liefst 31 miljoen euro van Sporting Braga. Hij kon de hoge verwachtingen niet waarmaken, waardoor de Portugees afgelopen seizoen op huurbasis gestald werd bij Wolverhampton Wanderes.

Sporting is nu dus een vleugelaanvaller rijker, maar de kans is ook aanwezig dat er een buitenspeler vertrekt bij de Portugese club. Maandagochtend meldde De Telegraaf dat Ajax geïnteresseerd is in Fransisco Conceiçao, de zoon van trainer Sergio Conceiçao. De rechtsbuiten wordt gezien als de toekomstige opvolger van Antony en kan voor vijf miljoen euro de overstap naar Amsterdam maken. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!