Transfernieuws

Romano onthult vertrek Van de Beek bij Manchester United: 'Het kan zo niet verder'

Romano onthult vertrek Van de Beek bij Manchester United: 'Het kan zo niet verder'

04-10-2021 19:32

Donny van de Beek staat voor een vertrek bij Manchester United, weet transferexpert Fabrizio Romano. Volgens de Italiaan kon hij afgelopen zomer al naar verscheidene competities, maar wilden The Red Devils hem behouden. 

In de YouTube-talkshow The United Stand onthult Romano dat Van de Beek in de zomerse transferperiode de clubs in Spanje en Italië voor het uitkiezen had, terwijl Everton ook een optie was. "Ze wilden dat hij bleef en zeiden: we vertrouwen je en willen dat je speelt.", weet Romano. "Maar nu speelt hij niet. Ik begrijp de strategie van Manchester United niet. Ik denk dat ze een probleem creëren voor de speler en voor de club."

Romano prijst de professionaliteit van de Nederlander en is van mening dat de voetballerij heel snel kan veranderen. "In één of twee weken kan het leven van een speler veranderen. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat Van de Beek een fantastische professional en een geweldige speler is. Als hij de kans krijgt, denk ik dat hij zijn kwaliteiten laat zien", steekt hij de loftrompet over de Nijkerkervener. 

Toch concludeert de transferexpert dat het einde oefening is voor Van de Beek in Manchester. "Nu is het plan om Manchester United in januari te verlaten. Het kan zo niet verder gaan, Donny wil spelen." Eerder werd al bekend dat Marcel Brands in januari een tweede poging gaat doen om Van de Beek naar Everton te halen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!