Nieuws

Bayern boekt nipte zege op Flekken en co., Lewandowski weer belangrijk

Bayern boekt nipte zege op Flekken en co., Lewandowski weer belangrijk

06-11-2021 18:49

Bayern München heeft een moeizame 2-1 overwinning geboekt op nummer drie SC Freiburg. De bezoekers, met Mark Flekken onder de lat, boden genoeg tegenstand, maar keren zonder resultaat huiswaarts.

In de openingsfase waren er kansen over en weer, al was het Der Rekordmeister dat al vroeg in de wedstrijd het dichtst bij een goal was. Niklas Süle en Alphonso Davies vonden echter Flekken en zijn defensie op hun weg, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Dat veranderde na ruim een halfuur, toen Leon Goretzka de thuisploeg op voorsprong schoot. Robert Lewandowski verzuimde voor de thee nog de voorsprong te verdubbelen.

Iets wat hem in het tweede bedrijf wél lukte. Op aangeven van Leroy Sané bracht de Pool Bayern München in veilige haven, ware het niet dat SC Freiburg de spanning via Janik Haberer terugbracht. De treffer viel echter te laat, waardoor Flekken en zijn ploeg geen resultaat overhouden aan het duel in de Allianz Arena. Bayern München verstevigt de koppositie in de Bundesliga, Freiburg volgt als nummer drie op gepaste afstand met zes punten. Borussia Dortmund zit er precies tussenin, drie punten achter Bayern. 

Overige uitslagen Bundesliga:
VfL Wolfsburg - Augsburg 1-0
Bochum - Hoffenheim 1-0
Stuttgart - Bielefeld 0-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!