Nieuws

Trainer Haar: 'Wijndal zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau'

Trainer Haar: 'Wijndal zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau'

13-07-2022 09:15 Laatste update: 09:17

Dennis Haar is enorm gecharmeerd van Owen Wijndal. De voormalig trainer van de Oranje-international is van mening dat de kersverse Ajax-aanwinst zijn volledige potentieel nog lang niet heeft bereikt.

Haar noemt Wijndal een 'brutaaltje'. "Een beetje ondeugend. Een voetballer met een flair van: kom maar op. Maar een geweldige jongen om mee te werken", aldus de coach die samen met hem werkte bij Jong AZ in gesprek met Het Parool.

"Owen is gegroeid in al die jaren. Hij heeft de drive en de inhoud om elke keer maar weer op te komen aan die zijlijn", vertelt Haar. "Zijn aanvallende rendement is hoog. Dat wordt op die positie steeds belangrijker in het moderne voetbal. Maar vergis je niet: Owen is ook een goede verdediger. Spijkerhard als het moet. Een winnaar in de duels."

Volgens Haar moet de nieuwe aanwinst van Ajax uitgedaagd worden. "Hij zit nog niet aan zijn top. Kijk naar Denzel Dumfries die van PSV naar Internazionale ging. Die is ook in één jaar op alle vlakken vooruitgegaan. Owen is een vechter. Zijn mentaliteit is die van een topsporter. Hij zal zich vastbijten en aanpassen aan een hoger niveau."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!