Nieuws

Oma Wijndal kijkt via FaceTime naar kleinzoon: 'Zij is mijn allergrootste fan'

Oma Wijndal kijkt via FaceTime naar kleinzoon: 'Zij is mijn allergrootste fan'

13-07-2022 06:42 Laatste update: 07:10

Owen Wijndal zette dinsdagmiddag zijn krabbel onder een vijfjarig contract in de Johan Cruijff Arena. De 22-jarige linksback is ontzettend trots op zijn overstap naar Ajax en blij dat zijn oma dit moment nog heeft kunnen meemaken.

Oma Paula was dinsdag via Facetime bij het tekenmoment van Wijndal in Amsterdam. Ze ligt in het ziekenhuis in Zaandam, waardoor de oma van de Oranje-international niet fysiek aanwezig kon zijn. "Zij is mijn allergrootste fan. Mijn familie betekent alles voor me. Ik wil alles doen om iedereen dicht om me heen gelukkig te maken", laat Wijndal optekenen door De Telegraaf. "Ik ben dankbaar dat mijn oma deze transfer nog mag meemaken. Deze week ga ik met mijn Ajax-shirt bij haar langs. Zo snel mogelijk."

Wijndal wist al heel snel dat hij de overstap van AZ naar Ajax wilde maken. "Ajax was voor mij een kans uit duizenden en – als ik het hier echt laat zien – de kortste weg naar de Europese top. Ja, natuurlijk zie ik Ajax zo", reageert de talentvolle back. "Ik wil me met de besten meten en in Amsterdam kan ik dat elke dag op het trainingsveld. Daarnaast kijk ik ernaar uit om in de Champions League te mogen spelen."

"Van kleins af aan vroeg ik me af hoe mooi het zou zijn om voor Ajax te spelen. Ik kan nu ook niet wachten om te beginnen. Woensdag is de rest van de selectie vrij en onderga ik allerlei testjes op De Toekomst. Donderdag train ik voor het eerst mee", besluit Wijndal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!