Telstar-beul Dallinga maakt vierklapper en laat Excelsior juichen in Velsen-Zuid

06-11-2021 18:38

Excelsior heeft goede zaken gedaan in de kop van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De Kralingers wonnen mede door vier (!) goals van Thijs Dallinga met 2-5 van Telstar.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en kwam na tien minuten op voorsprong via Cas Dijkstra. Lang kon Telstar niet genieten van de voorsprong, aangezien de grote Dallinga-show op het punt van beginnen stond. Terwijl het scorebord aangaf dat er 36 minuten gespeeld waren, had Dallinga zijn hattrick al voltooid. Daarmee onttroonde de spits Robert Mühren als topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

In de tweede helft werd het nog mooier, want Dallinga tekende in minuut 49 voor zijn vierde treffer van de middag en tegelijkertijd zijn zestiende van het seizoen. Julian Baas maakte het Rotterdamse feest compleet, door de vijfde goal voor zijn rekening te nemen. In de slotfase beperkte Rein Smit de schade nog enigszins, door een eretreffer te produceren.

Excelsior nadert koploper FC Volendam tot op twee punten. De ploeg uit het visserdorp liet gisteren punten liggen, door met 2-2 gelijk te spelen tegen FC Emmen, dat derde staat in de competitie.