Nieuws

Wijndal: 'Wil hier heel graag spelen, Ajax is gewoon de beste club van Nederland'

Wijndal: 'Wil hier heel graag spelen, Ajax is gewoon de beste club van Nederland'

12-07-2022 19:21 Laatste update: 19:23

Owen Wijndal is dolgelukkig met zijn overstap naar Ajax. De linksback hield een goed gevoel over aan het gesprek met trainer Alfred Schreuder en won advies in bij bondscoach Louis van Gaal.

Wijndal werd dinsdag officieel gepresenteerd door de Amsterdammers en heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf jaar. "Ik had meerdere opties, maar Ajax sprak me vanaf dag één heel erg aan. Ik wil hier heel graag spelen. Het is gewoon de beste club van Nederland en daar wil je graag onderdeel van uitmaken. Mijn zaakwaarnemer en ouders waren heel belangrijk bij het maken van de keuze", vertelt Wijndal aan de clubkanalen.

Van Gaal zag een stap naar Ajax wel zitten voor Wijndal. "Toen ik hem sprak was hij vooral heel positief. Hij zei dat het een goede stap zou zijn, met Champions League-voetbal en het winnen van prijzen", vertelt de verdediger. "Mijn gesprek met Schreuder heeft me ook erg goed gedaan. Ik voelde me heel erg gewaardeerd door het gesprek. Het heeft me doen besluiten om hier nog liever naartoe te komen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!