Transfernieuws

Wijndal verklaart keuze: 'Champions League spelen en mee naar het WK met Oranje'

Wijndal verklaart keuze: 'Champions League spelen en mee naar het WK met Oranje'

12-07-2022 16:17
1

Owen Wijndal heeft op de clubsite afscheid genomen van AZ. De voormalig aanvoerder van de Alkmaarders verkast voor tien miljoen euro naar Ajax. Het oog op het WK en het spelen in de Champions League gaven de doorslag, zo vertelt hij.

De langverwachte transfer werd dinsdag dan eindelijk wereldkundig gemaakt door beide ploegen. "Ik heb een fantastische tijd gehad bij AZ", reageert Wijndal op de site van zijn inmiddels oude werkgever. "De mensen maken voor mij de club. En dankzij de vele prettige medespelers, trainers en andere collega’s bij AZ, kijk ik terug op een heel mooie periode in mijn leven. Ik heb hier vrienden voor het leven gemaakt."

Daarom valt het afscheid van AZ Wijndal zwaar. "Als topsporter jaag ik mijn ambities na om alles uit mijn carrière te halen. Bij Ajax krijg ik de kans om Champions League te spelen. En ook met het oog op het WK hoop ik een verstandige keuze te hebben gemaakt." Bij Ajax zette de linkervleugelverdediger zijn handtekening onder een contract tot medio 2027. Na Steven Bergwijn (31,25 miljoen euro) is hij de tweede grote aanwinst van deze transferperiode.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!