Transfernieuws

'Premier League-club gaat transferrecord breken voor oud-Willem II-spits Isak'

'Premier League-club gaat transferrecord breken voor oud-Willem II-spits Isak'

12-07-2022 16:09

Newcastle United bereidt volgens het Engelse The Telegraph een megabod voor op Real Sociedad-spits Alexander Isak. De aanvaller met een Willem II-verleden moet de nieuwe recordaankoop van The Magpies worden. Er is echter één probleem: Newcastle moet vrijwel zijn gehele transferbudget spenderen aan de Zweeds international.

De doelstelling voor het aankomende seizoen is om in de top-tien van de Premier League te eindigen voor Newcastle. Daarbij moet Isak de ploeg van doelpunten voorzien. The Telegraph weet, gebaseerd op 'goed ingelichte bronnen', dat de Zweed voor Real Sociedad 'heel veel' geld moet opleveren.

De vraagprijs voor Sociedad zou minstens zestig miljoen euro bedragen. Alhoewel Newcastle steenrijk is na de overname door een Saoedisch investeringsfonds, wil de club het bedrag in twee termijnen betalen, omdat anders het transferbudget wordt overschreden. Isak speelt sinds 2019 voor Real Sociedad en maakte 32 goals in 102 La Liga-duels.

In het shirt van de Tricolores groeide hij uit tot regelrechte Eredivisie-sensatie. Begin 2019 streek Isak neer in Tilburg op huurbasis van Borussia Dortmund. In zestien duels scoorde hij liefst dertien keer en gaf hij zeven assists. In de zomer verkocht BVB de doelpuntenmachine aan de Spaanse subtopper.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!