Nieuws

City-sterkhouder na contractverlenging: 'Ik ben hier zoveel beter geworden'

City-sterkhouder na contractverlenging: 'Ik ben hier zoveel beter geworden'

12-07-2022 12:29

Rodri heeft zijn contract bij Manchester City met drie jaar verlengd. De Spaans international ligt zodoende tot medio 2027 vast in het Etihad Stadium.

Sinds zijn komst in 2019 van Atlético Madrid groeide hij vrijwel direct uit tot onmisbare kracht in het elftal van manager Pep Guardiola. Inmiddels staat de teller na drie seizoenen in Engeland op 151 officiële duels, dertien doelpunten en negen assists. In de kampioenswedstrijd van City tegen Aston Villa (3-2 zege), scoorde Rodri na 78 minuten voetbal de belangrijke 2-2.

De verdedigende middenvelder rept over 'de beste beslissing van zijn carrière' om voor The Citizens te spelen. "Ik heb van elke seconde genoten", zegt Rodri op het clubkanaal. "De fans zijn geweldig voor me, ik voel me volledig gesteund door de club en de manager pusht me elke dag. Ik ben zoveel beter geworden als speler, en ik wil Pep en de hele achterban bedanken voor hun hulp."

In drie seizoenen City pakte Rodri vijf prijzen: tweemaal werd de League Cup gewonnen, net zo vaak de Premier League en één keer het Community Shield. "We zijn erg succesvol geweest sinds ik hier ben en dat is iets waar ik erg trots op ben. Maar om eerlijk te zijn: het succes heeft me nog hongeriger gemaakt. Als je eenmaal begint met het winnen van grote titels, wil je niet meer stoppen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!