Transfernieuws

Vidal wacht nieuwe uitdaging na ontbinding van Internazionale-contract

Vidal wacht nieuwe uitdaging na ontbinding van Internazionale-contract

12-07-2022 10:48

Na twee jaar is het huwelijk tussen Arturo Vidal en Internazionale ten einde gekomen. De Chileen is ontbinding van zijn contract overeengekomen met de Nerazzurri. Inmiddels is Vidal al gesignaleerd bij het Braziliaanse Flamengo, waar hij spoedig wordt gepresenteerd.

Via de officiële kanalen maakt Inter bekend dat de wegen van club en speler per direct scheiden. Verzekerd van een basisplaats was Vidal het afgelopen seizoen allerminst. In maar liefst 26 van de 28 wedstrijden die de international speelde, kwam hij als invaller binnen de lijnen.

De glansrijke carrière van Vidal voerde hem tot dusver langs diverse internationale topclubs. Zo stond hij onder meer onder contract bij Juventus, Bayern München en FC Barcelona. Sinds 2007 is hij actief als profvoetballer. In de afgelopen vijftien jaar won hij maar liefst negen (!) landstitels: vijf keer de Serie A, drie keer de Bundesliga en één keer La Liga. Daarnaast won hij twee keer de Copa América met Chili.

Naar verluidt tekent Vidal spoedig een contract tot december 2023 bij Flamengo. Een jaarsalaris van 3,6 miljoen euro netto ligt voor hem in het verschiet. Inter wilde onder meer van de bikkelharde middenvelder af vanwege zijn honorarium: per jaar streek hij in Milaan acht miljoen euro netto op.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!